Aktualni oglasi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novice

26. 10. 2020 10:45
Dostopnost Krajevne knjižnice v Mirnu in centralne knjižnice v Novi Gorici

Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica sporoča, da so za čas razglašene epidemije prilagodili delovanje centralne knjižnice in vseh krajevnih knjižnic. 

 

Krajevna knjižnica v Mirnu bo tako delovala po naslednjem urniku

ponedeljek od 14. do 18. ure in 

sreda od 9. do 13. ure

 

Od ponedeljka, 26. oktobra 2020, bo knjižnica omogočala samo vračilo gradiva in prevzem naročenega ali rezerviranega gradiva.

 

IZPOSOJA IN VRAČILO

Vračilo: gradivo lahko vrnete na vhodu na knjigomatu.

Izposoja: izposodite si lahko samo gradivo, ki ste ga predhodno naročili ali rezervirali, ali vrečko presenečenja.

 

NAROČANJE GRADIVA

Naročite lahko do 6 enot gradiva. To lahko storite:

  • preko Moje knjižnice in mCobissa,
  • na e-naslov izposoja@gkfb.si ali
  • na tel. 05 / 33 09 100.

Za naročilo po telefonu ali e-pošti potrebujemo številko izkaznice ter ime in priimek. Navedite točne podatke o gradivu, ki ga želite naročiti. Pomembno: gradivo lahko prevzamete šele, ko od knjižnice prejmete potrdilo, da je pripravljeno na prevzem (obveščamo na način, ki je naveden v članski izkaznici).
 

 

Več preberite na naslednji povezavi 
 


23. 10. 2020 9:10
Večgeneracijski center Goriške začasno zaprt

Večgeneracijski center Goriške obvešča, da je do nadaljnjega zaprt za javnost. Potekajo pa brezplačne dejavnosti na daljavo, ki so objavljene na koledarju VGC Goriške http://www.vgcgoriske.si/koledar-dogodkov/koledar-lung/. Če potrebujete pogovor, nasvet, informacije ali se želite prijaviti na katero od dejavnosti, ki potekajo na daljavo, jih lahko pokličete na telefonsko številko 040 734 101 ali jih kontaktirate po e-pošti info@vgcgoriske.si

V torek, 27.10. ob 17h, bo na sporedu predavanje ZDRAVILA, PREHRANSKA DOPOLNILA IN ZELIŠČA - MEDSEBOJNO UČINKOVANJE IN NAPOTKI ZA VARNO UPORABO. Obvezne prijave sprejemamo na 040 734 101  in info@vgcgoriske.si.

 

vse dejavnosti VGC Goriške so brezplačne. Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev ESS.


23. 10. 2020 7:33
Aktiven življenjski slog izboljšuje duševno zdravje

S telesno dejavnostjo vplivamo na več segmentov našega življenja. Izboljšamo si zdravje in počutje. Telesna dejavnosti je, še posebno v tem obdobju, zelo pomembna za vsakega posameznika. Naše okolje nam ponuja nešteto možnosti za športno udejstvovanje, zato bodimo aktivni, s samo pol ure prijetne hoje v naravi lahko občutno spremenimo naše počutje. 

 

NIJZ je na priloženi grafiki zajel vse pomembne informacije o pozitivnih učinkih telesne dejavnosti.

 

 

 


21. 10. 2020 13:25
Začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti ter pri ponudbi in prodaji blaga in storitev potrošnikom

Vlada je na dopisni seji sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ter Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti.

 

Vlada je sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj. Te se določajo zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.

Odlok začasno dovoljuje športno gibalno dejavnost in proces športne vadbe športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

Prav tako je športna gibalna dejavnost dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih ter pri športih z največ 6 udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj 3 metre medsebojne razdalje.

V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet. Prav tako je dovoljeno izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev: svetovno in evropsko prvenstvo ter kvalifikacijske tekme državne reprezentance za nastop na svetovnem ali evropskem prvenstvu. Športnikom, ki se udeležujejo teh tekmovanj, je dovoljen tudi proces športne vadbe.

V individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje velikih domačih in mednarodnih športnih prireditev: svetovno in evropsko prvenstvo ter svetovni pokal.

Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Organizator športnega tekmovanja mora zagotoviti, da so v športnem objektu ali na površinah za šport v naravi le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja.

Za nadzor nad izvedbo športnih tekmovanj mora Olimpijski komite Slovenije oziroma pristojna nacionalna panožna športna zveza imenovati odgovorne osebe in njihove kontaktne podatke posredovati ministrstvu, pristojnemu za šport.

Za izvajanje tekmovanj in procesa športne vadbe, ki so dovoljeni s tem odlokom, se lahko uporabljajo športni objekti in površine za šport v naravi iz 67. člena Zakona o športu.

Za športnike in strokovne delavce v športu se pri izvajanju športnih dejavnosti iz tega odloka ne uporabljajo odloki, ki določajo omejitve zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.

Morajo pa, vključno s posamezniki, upoštevati navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva, pristojnega za zdravje.

Strokovno utemeljenost ukrepov iz tega odloka bo vlada ugotavljala vsakih 14 dni. Ob upoštevanju strokovnih razlogov se bo takrat odločala, da se ti ukrepi še naprej uporabljajo, ali pa jih bo spremenila oziroma odpravila ter o tem obvestila Državni zbor in javnost.

Ta odlok bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

 

Vlada je danes sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Poleg diskotek in nočnih klubov je ponujanje storitev neposredno prepovedano tudi v kinematografih in kulturnih ustanovah, razen v galerijah, muzejih, arhivih in knjižnicah, ob upoštevanju omejitve 1 oseba na 20 kvadratnih metrov.

Opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih obratih v rdečih regijah (kjer število na novo okuženih v zadnjih 14 dneh presega 140 na 100 000 prebivalcev), je prepovedano.

Gostinski obrati v oranžnih regijah lahko obratujejo od 6. do 21. ure, vendar le za mizami (sedeča postrežba) ter ob upoštevanju razdalje med osebami najmanj 1,5 metra, razen za osebe iz istega gospodinjstva, ki sedijo za isto mizo. Pod enakimi pogoji je dovoljena tudi gostinska dejavnost v nastanitvenih obratih in to ne glede na status regije.

Ne glede na obarvanost regije je dovoljeno tudi opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač med 6. in 21. uro:

  • v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost izključno za svoje zaposlene oziroma varovance (npr. v bolnišnicah, dijaških in študentskih domovih),
  • v primeru dostave hrane in pijače in
  • za osebni prevzem hrane in pijače.

Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, se omeji na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, v kolikor je poslovni prostor manjši od 20 kvadratnih metrov. Po danes sprejetem odloku to velja tudi za frizerske in kozmetične salone v rdečih regijah, kjer je prej veljala omejitev, da je lahko v prostoru hkrati le ena stranka.

Upravljavec trgovskega centra in trgovec, kot ga opredeljuje zakon, ki ureja trgovino, morata zagotoviti upoštevanje pravil, ki urejajo maksimalno število strank v prostoru. Pri izvajanju nadzora nad tem ukrepom ima pristojni inšpektor pravico in dolžnost omejiti ali prepovedati promet posameznih vrst blaga in izdelkov ter prepovedati opravljanje dejavnosti, če niso v skladu z določbami tega odloka.

Fitnes centri so v rdečih regijah zaprti, v oranžnih pa velja pravilo 1 osebe na 20 kvadratnih metrov.

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

 

 

Vir: www.gov.si


20. 10. 2020 7:19
Nalezimo se dobrih navad

Ministrstvo za zdravje v sodelovanju z NIJZ želi v akciji 'Nalezimo se dobrih navad', javnost opozoriti, da lahko z enostavnimi in vsem razumljivimi ukrepi veliko pripomoremo k zajezitvi širjenja virusa, predvsem pa, da je koronavirus hitro nalezljiv in da z osnovnimi ukrepi lahko pred obolevnostjo zaščitimo sebe in s tem naše najbližje. 

Najbolj preprosti ukrepi sopri preprečevanju virusa zelo učinkoviti, če se jih le dosledno držimo. Pazimona redno uporabo maske na javnih površinah, poskušamo se ne dotikati obraza,bolj pogosto si umivajmo roke, če pa to ni možno, si jih razkužimo, ohranjamovarno razdaljo, kašljamo in kihamo v rokav ter ostanemo doma, ko se ne počutimodobro in imamo vročino. 


vir: https://www.gov.si/teme/kampanja-covid-19-nalezimo-se-dobrih-navad/
2069_1603171495_logo6ikon3logo600x900.jpg2069_1603171497_logo6ikon3logo1100x410.jpg


 

Koledar dogodkov

Skip to content