Društvo upokojencev Kostanjevica na Krasu

DU Kostanjevica na Krasu, v katerega so vključeni upokojenci iz okoliških vasi: Novelo, Temnica, Lipa, Vojščica, Sela na Krasu, Korita, Hudi log, Opatje selo, Lokvica, Nova vas in celo iz Nove Gorice, trenutno šteje 317 članov in ga že tretji mandat uspešno vodi Karel Pahor iz Temnice.

Ustanovljeno je bilo leta 1952. Vsa ta leta temelji naše delovanje predvsem na družabnih srečanjih, obiskih naših 80.letnikov in ob koncu leta obdaritev starejših nad 80 let doma in v domovih za starejše občane. Z množično udeležbo na organiziranih izletih in družabnih srečanjih ter ob praznikih – predvsem 8. marcu in Silvestrovem, pa smo dokazali, da si tega želimo in potrebujemo za popestritev našega vsakdana.

Letos smo se tudi uspešno vključili v projekt “Starejši za starejše” v katerem želimo pomagati starejšim ljudem za višjo kakovost življenja na domu. Zato si želimo sodelovanje z vsemi krajani in drugimi organizacijami. Že tretje leto se udeležujemo športnih iger, v katere bi radi povabili tudi druge člane.

Želimo si, da bi naše delovanje poglobili predvsem tudi na področju kulture in rekreacije. Vse te in še mnoge druge dejavnosti nam zastavljajo nove cilje in jih rešujemo na vsakoletnih občnih zborih

Predsednica DU:
Nives Urdih
GSM: 041 320 842

Skip to content