Nastanitve

Več na spletni strani mirenkras.si

GOSTILNA S PRENOČIŠČI KOGOJ
Petka – Kogoj d.o.o.
Bilje 149a, 5292 Renče
T: +386 (0) 5 301 30 97
E: gostilna@kogoj.si
www.kogoj.si

V gostilni s prenočišči Kogoj so tradicija in naše izkušnje ključne za vaše zadovoljstvo. Po izvrstnem kulinaričnem razvajanju si privoščite sladko spanje v kateri izmed 3 sob z zakonsko posteljo ali 3 sob z zakonsko posteljo in dodatnim ležiščem. Znotraj se nahajajo hladilnik, sef in satelitski TV. Vsaka izmed njih je klimatizirana za optimalen užitek v vročih poletnih dneh. Zvečer si privoščite osvežujočo prho v lastni kopalnici, ki je opremljena s sušilcem za lase ter pripomočki za osebno higieno.

Opombe: V ceno nočitve je vključen zajtrk v Gostilni Kogoj ali v B&B Kogoj. V Gostilni Kogoj nudimo možnost polpenziona oz. polnega penziona v obliki menuja, ki ga lahko glede na vnaprejšnji dogovor prilagodimo željam gostov (skupine, športniki, dietna prehrana itd.). V gostilni ponujamo tudi jedi a la carte, za katere gostje prejmejo kupon za 10% popust. Nudimo tudi parkirni prostor za avtobus in camper stop točko.

Nastanitve so prilagojene potrebam kolesarjev in pohodnikov.

Prejemnik certifikata Zeleni ključ.

Število ležišč: 14

 
SOBE GOLOB

Opatje selo 42, 5291 Miren
T: +386 (0)5 398 55 90
E: mirangolob11@gmail.com
www.gostilna-stirna.si

Privoščite si razvajanje v Sobah Golob nad gostilno Štirna, ki ima stoletno tradicijo. Sobe so opremljene v tradicionalnem kraškem slogu, nudijo vrhunski razgled na okolico, pogled pa sega vse do Julijskih Alp. Izkušnjo nadgradite z lokalnimi kulinaričnimi specialitetami v gostilni Štirna, kjer si izberete zajtrk, kosilo ali večerjo. Oprema v prenočiščih je posodobljena, vsaka izmed sob pa ima lastno kopalnico. Izberite si sladko spanje za dve ali več oseb in doživite kreativen oddih sredi Mirnega Krasa.

Storitve:

  • Zajtrk, kosilo ali večerja
  • Organizacija vodenega kolesarjenja
  • Izposoja koles
  • Izposoja e-koles
  • Polnilnica za električne avtomobile

Posebnost: individualni pristop in otroška igrala.

Število sedežev: v lokalu 90, na vrtu 60.
Število ležišč: 23

 
TURISTIČNA KMETIJA MARUŠIČ
Lokvica 25, 5291 Miren
T: +386 (0)31 314 480,
+386 (0)31 370 237
E: kmetija.marusic@gmail.com
www.kmetija-marusic.com  
Na turistični kmetiji Marušič poleg izvrstne domače kulinarike ponujamo tudi možnost prenočitve. Po dnevu, polnem raziskovanja in izvrstnih okusov se napolnite z energijo v eni izmed treh sob z domačim ambientom in lastno kopalnico. V ceno je vključen tudi pristen kraški zajtrk, ki vas bo prijetno pripravil za nove dogodivščine.

Posebnost: priljubljena med kolesarji. Gostom je na voljo urejena shramba za športne rekvizite.

Število ležišč: 11.

 
HIŠA NA KRASU
Branka Marušič s.p.
Sela na Krasu 49A, 5296 Kostanjevica na Krasu
T: +386(0)31 580 234,
+386(0)5 997 49 79
E: selanakrasu@gmail.com
www.hisa-kras.com
Počitniška hiša sredi Mirnega Krasa vas bo navdušila s svojo izjemno lokacijo. Zaradi oddaljenosti od mestnega vrveža nudimo pester izbor možnosti za aktivno preživljanje časa med kraškimi naravnimi lepotami. Nahajamo se čisto na robu kraške planote, od koder vaš pogled sega do morja in bližnje Italije. Počitniška hiša ima dve spalnice ter velik dnevni prostor, kuhinjo, jedilnico in kopalnico, njena prednost pa je velik vrt, na katerem se lahko predajate užitkom kraške kulinarike ali le sprostitve.

Posebnost: izjemna lokacija na robu kraške planote s pogledom na Tržaški zaliv.

Število ležišč: 6

 
TURISTIČNA KMETIJA BUDNI
Vojščica 51, 5296 Kostanjevica na
Krasu
T: +386 (0)5 308 04 05,
+386 (0)31 649 938
E: dara@siol.net
www.budni-kras.com
V neposredni bližini kraške vinske ceste se razprostira turistična kmetija Budni. Ponosni smo na naše suhomesnate specialitete in domači teran, ki vas popelje na čarobno potovanje po kraški kulinariki. Poleg pristnih domačih jedi nudimo prenočitev v apartmaju ob kmetiji. Popolnoma opremljen apartma v kraškem slogu zagotovi sladko spanje šestim osebam. Privoščite si panoramsko vožnjo s konjsko vprego, ali pa se odpravite v gozd z izkušenimi lovci in začutite pravi utrip Mirnega Krasa. Obvezna je predhodna rezervacija.

Posebnost: ogled in učna ura v gozdu v spremstvu lovca.

Število ležišč: 16

 
B&B SELA NA KRASU 32
Francesca Altran
Sela na Krasu 32, 5296 Kostanjevica na Krasu
T: +386 (0) 40 628 606,
+39 338 389 34 47
E: info@selanakrasu32.com
www.selanakrasu32.com
Idilična kamnita hiška je izvrstna izbira za oddih v mali obmejni vasici sredi neokrnjene narave. Domačija s kraškim pridihom se ponaša z luksuzno opremljenimi prostori, njen ambient pa odraža značaj in vabljivost Mirnega Krasa. Vrhunske možnosti sprostitve dopolni z razgledom na Tržaški zaliv. Domačija je popolnoma opremljena, ima svoj vrt in travnik s sadnim drevjem. V notranjosti se skriva prostoren salon, ki je popoln za jutranje užitke ob dobrem kraškem zajtrku. Obvezna je predhodna rezervacija.

Posebnost: izjemna lokacija s pogledom na Tržaški zaliv.

Število ležišč: 5

 

 
PLANINSKA KOČA TRSTELJ
Planinsko društvo Nova Gorica
Lipa 46, 5296 Kostanjevica na Krasu
T: +386 (0) 41 624 068
www.planinsko-drustvo-ng.si/stjenkova
Koča stoji tik pod vrhom Trstelj (643 m). Koča je odprta od četrtka do nedelje in ob praznikih.

Število sedežev: v jedilnici 20 sedežev, zunaj 40 sedežev.

Število ležišč : 20 v skupni spalnici


MIRENSKI GRAD

Miren 126, 5291 Miren

www.mirenski-grad.si

T.: +386 (0)5 398 43 00

E.: info@mirenski-grad.si

Mirenski Grad leži tik pod Cerjem, v varnem zavetju Črnih hribov, na vzpetini 120 m  nadmorske višine od koder se ponujajo čudoviti razgledi na Furlansko nižino, Dolomite in Julijske Alpe, zgornjo Vipavsko dolino in Trnovski gozd. Ob treh križih pri cerkvi je kamnita okrogla miza – orientacijska točka – s pogledom na Goriška brda, Gorico in Novo Gorico ter hrib Sabotin. V lepem vremenu seže pogled prek Svete Gore do Triglava.

Po predhodnem dogovoru je v sklopu Gnidovčevega doma duhovnih vaj možna tudi nastanitev za zaključene skupine, kjer vam bodo postregli z domačimi dobrotami in zelenjavo, ki jo vse leto pridelujejo sami.

 

Skip to content