Turistično društvo “Dren”

Turistično društvo je bilo ustanovljeno 3. 3. 2007 z namenom ureditve turistične infrastrukture, ohranjanje in razvijanje kulturne dediščine ter promocije krajev Sela na Krasu, Korita in Hudi Log.  V letošnjem letu smo bili dejavni predvsem na kulturnem in športnem področju v tem duhu bomo nadaljevali do zaključka leta.

Aktivnosti in prireditve:
SEPTEMBER (29. 9. 2007)
V septembru zaključujemo z obnovo balinišča vrhunec pa bo organizacija turnirja na katerega smo povabili društva iz bližnje okolice kot zamejstva.

OKTOBER (19. – 21. 9. 2007)
Tradicionalni pohod SELA – JAMLJE, ki poteka predzadnjo nedeljo v oktobru bomo popestrili z razstavo na temo »Spomin na življenje v naših krajih«, kjer z sliko,  predmeti in običaji obujamo življenje in delo prednikov.

NOVEMBER (9. – 11. 11. 2007)
Martinovo bo v znamenju krsta mladega vina, predstavitev lokalnih vinarjev s pokušino in izborom najboljšega vina. Poleg vinarjev se bodo predstavile tudi vaške gospodinje in ženski pevski zbor, ki deluje znotraj društva.

DECEMBER (1. – 24. 12. 2007)
V začetku meseca bomo v goste povabili dramske skupine. Ob koncu meseca pa  sledi predbožična slovesnost, kjer se bomo predstavili vsi aktivni v društvu.

 

Veseli bomo če se boste katere izmed omenjenih prireditev udeležili tudi sami, če pa zaidete v naše kraje nas lahko kadarkoli pokličete in z veseljem Vam bomo pomagali.

Kontakt:
Loredana Ferfolja
031/334 338
Martin Švagelj
041/264 316

Skip to content